"ENA" Pinot noir, Puklavec
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Vergisting op relatief lage temperatuur, daarna houtlagering van zeven maanden.

Smaakprofiel:

Licht robijnrood van kleur met een complex aroma van rood fruit, florale tonen en een lichte aardse toets. De aanzet is zacht en fris met een lage tanninestructuur en wederom aardse smaken en rood fruit. Een wijn met veel elegantie en finesse.

Wijn spijs advies:

Geschikt als aperitief, bij gestoomde vis met een romige saus, rauw en gedroogd vlees (wijn dan licht koelen), gebakken of gegrild witvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte met een rijke saus en rijpe groenten. Ook goed bij licht pikante en kruidige gerechten, pasta’s met tomaat en Parmezaan, lichte stoofgerechten met een romig en kruidig aspect en half harde kazen.

Wijnhuis:

Gelegen in het noordoosten van Slovenië in het gebied Podravje ligt het gebied Jeruzalem Ormož. Dit is de thuishaven van Puklavec Family Wines. Het is gelegen op dezelfde hoogte als de Bourgogne in Frankrijk, en de breedtegraad is vergelijkbaar met Nieuw-Zeeland. De heuvels en terrassen zijn kenmerkend voor de regio, waardoor de druiven veel zon krijgen. Door de steile hellingen worden alle druiven nog steeds met de hand geplukt. Dit kan arbeidsintensief zijn, maar draagt ​​bij tot de kwaliteit van de wijnen. Betrokken met wijnmaken sinds de jaren 1930 was vader en grootvader Martin Puklavec de drijvende kracht achter de bouw van de huidige kelder en heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan het creëren van een van de beste wijngebieden van de wereld. In de jaren 1960 was de wijnstreek in handen van een coöperatie van wijnbouwers tot de familie Puklavec in 2009 opnieuw de eigenaren werden en het nieuw leven inademde. Samen met de wijnbouwers uit de coöperatie bleven ze hard werken aan de kwaliteit van de wijnen en investeerde ze veel in 'State of the Art' technologie. Ze waren vastbesloten om de visie van hun grootvader en vader te handhaven: de beste wijn maken ... en samen genieten! Wijnmakers Mitja en Rok begrijpen als geen ander het ingewikkelde evenwicht tussen zuur en suiker en streven altijd naar perfectie. Én gezegend met een klimaat en geologie perfect voor wijnstokken om te groeien! Een State-of-the-Art winery met talentvolle wijnmakers; Er is geen excuus voor het niet maken van de beste wijnen ter wereld zoals ze zelf zeggen!

"ENA" Pinot noir, Puklavec

Fijn, zuiver en rijp. Wat een top smaak.

€ 10,95
"ENA" Pinot noir, Puklavec is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Slovenië
Rood – Elegant en verfijnd