Onze Noord-Hollandse kazen

Waar modern en ambacht samen komen

De kaasmakerij van onze kaas doet geen concessies. Niet aan de smaak. Niet aan de productie. Niet aan de tijd en zorg voor de kaas. Want alleen dan kun je uitgesproken kazen maken met elk een unieke smaak en smedigheid.

De kaas wordt gemaakt in een zeer duurzame kaasmakerij. De kaasmakers werken met de modernste technieken. Ze kiezen er bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken. Het kost op deze manier meer tijd, dat nemen we voor lief, we doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken.

Het kaasmaken begint bij de melk, die door onze melkwagens bij de boeren wordt opgehaald. Zuivere 100% Noord-Hollandse weidemelk. De koeien lopen er zeker 180 dagen in de wei, dat levert melk vol eiwitten en mineralen op, de beste basis voor de smaak van de kaas.

Dan volgt het kaas maken, daar komt veel bij kijken. De kaasmeesters controleren de kaasmelk nog zelf, en ze roeren de wrongel nog handmatig in een open draineerbak zoals dat vroeger ook op de boerderij werd gedaan. Wat goed is moet goed blijven, de kazen leggen wij daarom op houten planken om te rijpen, zolang als nodig. Dit geeft de beste smaak en smedigheid.

CONO en Duurzaamheid

De coƶperatie CONO Kaasmakers, heeft de ambitie om in 2030 met haar hele kaasketen klimaatpositief te zijn. Dit is een innovatieve stap op het gebied van klimaat. De Nederlandse overheid heeft doelen gesteld waar Nederland in 2030 werkt aan CO2 reductie en in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Klimaatpositief gaat nog een stukje verder. Het betekent dat je ook CO2 uit de lucht haalt door bijvoorbeeld bomen te laten planten of CO2 in de bodem vast te leggen.

Smaaksterkte
Vetgehalte
Melksoort
Bereidingswijze
Glutenvrij
Lactosevrij
Biologisch
Vegetarisch gestremd
Veganistisch