Rosso di Langa

Zacht, romig Italiaans kaasje

2,49 100 gram
Rosso di Langa
Omschrijving

Een bescheiden, vierkant kaasje met een licht oranje korst. Wellicht springt deze kaas u te midden van onze koeling daarom direct in het oog. Maar weet u ook hoe het korstje van deze kaas aan deze kleur komt? Tijdens de rijping wordt ‘the red from the Langa’ gewassen met een wateroplossing met daarin Annatto: een natuurlijke kleurstof die afkomstig is van Zuid-Amerikaanse bomen.

De oorsprong van de Rosso di Langs vinden we echter in Piemonte - in het noorden van Italië, waar in het geval van deze specifieke, traditionele kaas een mix van koe- én schapenmelk zorgt voor een toch wel unieke smaak. Al smeltend in de mond laat deze kaas namelijk ook ietwat zoete tonen achter. Zoals voor eigenlijk alle kazen geldt, geldt zeker ook voor dit roodflora kaasje dat deze op z’n allerbest is als deze op kamertemperatuur geserveerd wordt.

Kenmerken
Koe- schapenmelk
Gepasteuriseerd
Gewassen korstkaas
Italië
Ja